Stikx

Designing Digital Signage Content

Tips & Tricks

Het is lastig om te weten waar je moet beginnen wanneer je start met grafisch design voor digital signage. Niet voor niks dat bezoekers regelmatig moeite hebben met het zien en lezen van content. Vandaar dat we een aantal tips en tricks hebben opgesteld waar je rekening mee kunt houden wanneer jij content gaat creëren.

1. Kies een 16:9(landscape) ratio of 9:16(portrait) afhankelijk van de wijze waarop je de tv-schermen ophangt.

2. Zorg voor hoge resolutie in je afbeeldingen en content. Idealiter werk je met vector bestanden. Kies 1920×1080/1080×1920 voor fullhd.

3. Check je bestandsgroottes. Bestanden tussen de 2-3 mb zijn perfect voor digital signage. Kleiner kan altijd, mits je niet inlevert op kwaliteit.

4. Denk na over je lay-out. Laat genoeg ruimte aan de zijkanten van je designs. Houdt er rekening mee dat je bezoekers waarschijnlijk lezen van boven naar beneden. Gebruik waar mogelijk korte en krachtige boodschappen in plaats van grote lappen tekst.

5. Gebruik een strak en clean letterfont dat op afstand goed te lezen is. Het gebruiken van hoofdletters kan eveneens de leesbaarheid verhogen.

6. Zorg ervoor dat je letterfont groot genoeg is voor de afstand waarop je bezoekers staan. Een letterfont van 30pt is prima leesbaar op een afstand van 6 meter. Een letterfont van 80pt kan gelezen worden op een afstand van 15 meter.

7. Gebruik contrasterende kleuren voor het beste effect en de hoogste leesbaarheid. Probeer donkere kleuren op een lichte achtergrond te gebruiken of lichte kleuren op een donkere achtergrond.

8. Voeg een lichte of donkere transparante overlay toe aan je afbeeldingen. Soms is het lastig om tekst te lezen die over een afbeelding is geplaatst.

9. Het tegelijkertijd afspelen van meerdere videos in verschillende zones kan ervoor zorgen dat het overweldigend en chaotisch ervaren wordt door bezoekers.

10. Probeer niet ‘teveel’ zones toe te voegen in een scherm. Hoe meer informatie er zichtbaar is, hoe lastiger het te verwerken is voor je bezoekers. Oftewel: Less is more.

Scroll naar top