Stikx

BLOG

Alles rondom digital signage

Digital Signage is de engelse term voor digitale communicatie of wel narrowcasting. Het tegenovergesteld evan broadcasting. Broadcasting kennen we allemaal van normaal tv kijken, dat is namelijk het zenden van een boodschap of content naar een breed publiek. Bij digital signage richten we ons specifiek op het zenden van een gerichte boodschap op een fysieke locatie waardoor we doelgericht een groep mensen kunnen bereiken. 

Het is lastig om te weten waar je moet beginnen wanneer je start met grafisch design voor digital signage. Niet voor niks dat bezoekers regelmatig moeite hebben met het zien en lezen van content. Vandaar dat we een aantal tips en tricks hebben opgesteld waar je rekening mee kunt houden wanneer jij content gaat creëren.

Zoning is het verdelen van digital signage in secties waarmee je tegelijkertijd verschillende content kan communiceren. Dit kunnen bijvoorbeeld foto’s, filmpjes en/of social media feeds zijn. Er is een grote kans dat je deze set-up al vaker hebt gezien, het is namelijk een populaire keuze om verschillende soorten informatie tegelijkertijd te laten zien. Daarnaast vergroot het de kansen voor branding en advertising.

Stikx.tv levert full service digital signage oplossingen. Dat houdt in dat we alles van tv-scherm en montage tot aan het instellen van de content uit handen nemen. You’ve got the message, we’ve got the screens. Lever je boodschap en huisstijlrichtlijnen aan en wij zorgen ervoor dat jouw bezoekers bereikt worden. Samen formuleren we communicatiedoelstellingen zodat we effectief en gericht aan de slag kunnen.

Digitale signage is de ultieme manier om bezoekers van een festival of evenement in contact te brengen met je advertenties, logo, sponsoruitingen en/of reclame. Door het grote aantal bezoekers en de vele contactmomenten wordt je reclame gezien. Digital signage trekt de aandacht en zorgt voor naamsbekendheid, het opbouwen van merkwaarde en zet aan tot actie.

Regelmatig komen we met festivals en evenementen in contact die weinig of geen budget hebben om met een digital signage oplossing te gaan werken. Om deze reden kiezen ze vaak voor de simpelste en goedkoopste oplossing voor hun signage. Stikx.tv heeft haar eigen sponsoren waardoor we onze digital signage oplossingen vaak tegen een gereduceerd tarief, dan wel gratis aan kunnen bieden aan festivals en evenementen.

Festivals en events zijn contstant op zoek om nieuwe innovaties in te zetten. Ze omarmen de mogelijkheid om digital signage te gebruiken voor hun bezoekers. Beeldschermen zijn in het normale leven al niet meer weg te denken en dual-screen consuming wordt al door iedereen uit onze doelgroep gebruikt.

Scroll naar top